Història

Del primer teleesquí fins avui

Des que el 1957 s’inaugurés el teleesquí de Pas de la Casa fins als nostres dies, hi ha hagut moltes modificacions i s’han produït noves obertures a Grandvalira. Actualment, Grandvalira el formen diversos sectors i és l’estació més gran del sud d’Europa. Els 210 km de pistes, el seu forfet únic i les 128 pistes que són part del seu domini, converteixen aquesta estació d’esquí en la més gran del Pirineu.

On va començar tot

El 1957, Francesc Viladomat, 17 vegades campió d’Espanya d’esquí, va obrir el primer teleesquí a Pas de la Casa. Amb l’ajuda d’un motor de camió va inaugurar la primera estació d’esquí d’Andorra. Aquest teleesquí disposava de 2 km de longitud i 480 metres de desnivell. Posteriorment, al de Coll Blanc, es van construir els teleesquís de Grau Roig, Costa Rodona, Font Negre i Solana. L’empresa Teleesquís Viladomat va funcionar fins al 1969, any en què es va fusionar amb la societat Saetde.

Anys 80, la innivació perfecta

Les ganes de millorar cada temporada han estat un dels majors valors de Saetde. Per això, durant els anys 80, es van incorporar a Pas de la Casa – Grau Roig els primers canons de neu automàtics que van proporcionar a l’estació la possibilitat d’una millora en la qualitat de la neu. Durant aquests anys, l’esforç econòmic de Grandvalira per augmentar la distribució dels canons automàtics en les seves pistes, ha aconseguit que actualment puguem gaudir de neu en condicions climatològiques molt adverses.

On caben 2, n’hi caben també 6

Són moltes les modificacions que cada temporada s'han realitzat a Grandvalira. El 1997, Saetde, la societat explotadora de Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp va instal·lar el primer telecadira desembregable de 6 places als Pirineus. Avui dia, i gràcies a la unió de les dues estacions connectades físicament, es pot gaudir de tot el domini de Grandvalira sense sortir de l'estació ni treure's els esquís.

Neix Grandvalira

El 2003, les direccions generals de Saetde (societat explotadora dels sectors de Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp) i Ensisa (societat explotadora de Soldeu – El Tarter) anuncien la seva fusió. D’aquesta manera, les dues estacions andorranes es converteixen en el domini esquiable més gran del sud d’Europa. Després d’aquesta unió, neix el que actualment coneixem com Grandvalira.

El domini de la neu

Avui, Grandvalira completa l’experiència oferint moments irrepetibles, sumant-hi una restauració singular, experiències fora de pista, activitats de neu, après ski, etc. A PasGrau descobriràs totes les opcions per fer de la teva visita una experiència màgica i irrepetible. Formada per 210 km de pistes, Grandvalira es converteix en un marc incomparable per a poder gaudir de la neu i de tot allò que hem creat al seu voltant.