Què fem amb els gossos de múxing a l'estiu?

Què fem amb els gossos de múxing a l'estiu

A l’hivern els podem veure els gossos tirant dels trineus o jugant per la neu però molts ens demaneu què fem amb els gossos durant la temporada d’estiu.
I qui millor que en Carlos, l’encarregat de la secció de múixing a l’Escola, per fer-li una mini entrevista sobre aquest tema.

Com et pots imaginar la primera pregunta es saber on són els animals durant la temporada d’estiu.

Els gossos, al estiu, es troben a la Cerdanya. Buscant la màxima tranquil·litat i ubicada al mig de la natura, hem muntat una residencia canina especialment per a ells, d’aquesta manera no trenquem l’equilibri de la manada.

Viuen amb el múixer o s’encarreguen altres persones?

Sí, l’Albert i la seva família són els responsables de cuidar-los tot l’any. Per facilitar la feina diària de cuidar-los han muntat els kennels (les casetes dels gossos) a tocar de casa seva.

Ostres, deuen tenir una relació molt estreta entre ells, no?

Doncs si, pensa que es una convivència diària 365 dies a l’any! Això ha creat un vincle molt especial entre tots els que formem part en l’equip, es difícil d’explicar però només mirant-los als ulls sabem com es troben els gossos. Això sí, ells també intueixen com està l’Albert només veure’l!

I com és, ara, la vostra feina del dia a dia amb ells?

Tenim un horari amb les tasques a realitzar, així ells saben el que toca i no estan nerviosos. El dia el distribuïm de la següent manera: al matí comencem a les 9, anem a netejar els kennels, reposem aigua per a que puguin beure i els fem fer exercici. Els deixem jugar en un espai molt gran i controlat per tenir-los vigilats sempre. Després els donem de menjar i els deixem descansar. A la tarda repetim el mateix.

Semblen animals molt actius, molt enèrgics i a l’hivern podem veure la seva activitat principal a la neu, però durant els mesos d’estiu els entreneu també?

Ui no, a l’estiu no els entrenem. Fa massa calor i per les articulacions els va bé fer un descans de la feina d’hivern, com a nosaltres!

Això es veritat, tots necessitem vacances! Llavors passen de 0 a 100?

No, quan comença a venir el fred els comencem a entrenar, és com la seva pretemporada. Fem entrenaments en un buggy i ens ho passem molt bé, tant els gossos com l’Albert! Pensa que els entrenem de cadellets, de manera que ja estan acostumats a aquesta rutina.

Sabem que cada gos té la seva personalitat, en destacaries algun?

Ens els estimem a tots per igual però en Kiko, un dels líders de la manada és un dels gossos més forts i treballadors que tenim, però alhora és molt dòcil i afectuós. Ell aporta un gran equilibri dins el grup.


Després també tenim a en Flipat, el gos més afectuós que tenim, li encanta jugar amb els nens i a més el rei de les fotos.